Admicom vieraskynä: Kustannuslaskelmasta tuloslaskelmaksi

Olli Happonen, 18.11.2021 14:39:50

Selainpohjaisuus

Tocoman on tuonut rakennusalalle markkinoiden ensimmäisen, aidosti selainpohjaisen määrä- ja kustannuslaskentaohjelmiston. Käyttäjilleen se tarjoaa tunnetusti alan markkinajohtajan luotettavuuden yhdistettynä nykyaikaiseen SaaS-teknologiaan.

Admicom puolestaan toi rakennusalalle talousautomaation, tarkkuuden ja reaaliaikaisuuden. Laaja-alaiset ratkaisut työmaalle ja toimistolle antavat työkaluja niin talousprosessien hallintaan kuin muidenkin työmaan ja toimiston rutiinien hoitamiseen. Selainpohjaisuus on ollut Adminetin taustalla jo vuodesta 2010 lähtien.

"Yhdessä Tocoman ja Adminet mahdollistavat rakennushankkeiden kokonaisvaltaisen hallinnan, jossa tieto kulkee saumattomasti laskennasta aina kirjanpitoon asti."

Kokonaisuudesta suurin hyöty

Yhdessä Tocoman ja Adminet mahdollistavat rakennushankkeiden kokonaisvaltaisen hallinnan, jossa tieto kulkee saumattomasti laskennasta aina kirjanpitoon asti. Puolitoista vuotta yhteistyötä on hitsannut Tocomanista ja Adminetista kokonaisuuden, jonka sisällä rutiininomaisiin töihin tai manuaalisiin tiedonsiirtoihin ei kulu aikaa ja ”virhemarginaali” käsitteenä menettää merkityksensä. Samalla mahdollistuu hankkeen reaaliaikainen seuranta ja kirjanpitoon perustuva raportointi sen kaikissa vaiheissa.

Kaiken tekemisemme lähtökohtana on halu auttaa asiakkaitamme menestymään. Kilpailukyvyn ylläpitämiseksi selainpohjaisuus tarjoaa aina viimeisimmän version ohjelmistosta käyttöösi. Sama pätee sisällön suhteen. Viimeisen vuoden aikana yksi merkittävimmistä muuttujista ja puheenaiheista on ollut raju materiaalikustannusten nousu. Miten reagoida kustannusten nousuun ja kuinka oma kannattavuus varmistetaan? Kilpailuttamalla ja hajauttamalla ostamisen ajankohtaa saadaan todennäköisesti yrityksen ostohintojen taso keskiarvollisesti paremmalle tasolle. Kun kustannuslaskennassa on käytettävissä viimeisin tuotetieto hintoineen, syntyy luotettava laskelma hankkeen kustannuksista. Määrälaskennan ansiosta tarviketarpeet on myös mahdollista kilpailuttaa halutuilla toimittajilla suoraan järjestelmästä. Samoin ostaminen vaikkapa vaiheittain. Adminetin automatiikan pitäessä huolta mm. ostolaskun tarkistamisesta ja vertaamisesta sopimukseen, prosessi kustannuslaskennan ja kirjapidon tuloksena syntyvän tuloslaskelman välillä suoristuu. Tieto peilautuu reaaliaikaisesti molempiin suuntiin läpi järjestelmän, se on oikein ja kaikkien saatavilla.

Eli uudestaan; prosessi kustannuslaskennan ja kirjanpidon tuloksena syntyvän tuloslaskelman välillä suoristuu. Tieto peilautuu reaaliaikaisesti molempiin suuntiin läpi järjestelmän, se on oikein ja kaikkien saatavilla.

"Meillä on tuote, jota käytettäessä lopputuloksena on aikataulussa valmistuneita projekteja, tyytyväisiä asiakkaita ja ennen kaikkea parantunut kannattavuus."

Työmaa on toki muutakin, kuin laskentaa ja materiaalitoimintoja. Työmaa on muuttuvia tekijöitä ja ihmisten välistä kommunikointia. Rakennustyömaalla jokaisella toimijalla on roolinsa ja sen tuomat velvollisuudet. Velvoitteet eivät aina kohdistu itse työn tekemiseen, vaan voivat olla enemmän hallinnollisia töitä, joiden tekeminen kannattaa jättää järjestelmän vastuulle. Adminet huolehtii taustalla mm. tilaajavastuusta ja rakennusilmoituksista puolestasi, jolloin voit keskittää kaiken huomiosi tuottavaan työhön.

Yhdessä Tocomanin kanssa olemme luoneet rakennusalalle järjestelmän, joka on helppo valita ja jonka käyttöönotto on varmistettua ja sujuvaa. Meillä on tuote, jota käytettäessä lopputuloksena on aikataulussa valmistuneita projekteja, tyytyväisiä asiakkaita ja ennen kaikkea parantunut kannattavuus.

Olli Happonen
Senior Sales Manager
Admicom

Jätä yhteydenotto Admicomille

Topics:KustannuslaskentaAdmicomToiminnanohjausjärjestelmä

Kommentteja

Tocoman Blogi

Tältä sivulta löydät asiantuntijamme kirjoittamia blogeja rakennusalan ajankohtaisista aiheista, haasteista ja ratkaisuista. Tiedontäyteisiä lukuhetkiä!

Tilaa uutiskirjeemme!