Miksi maanrakentamisen laskutus ja urakkatiedot kannattaa yhdistää?

Admicom, 6.4.2023 12:35:49

Kesän sesonki lähestyy ja maaurakoitsijoiden tilauskirjat alkavat täyttymään urakoista. Jotta aikaa jäisi myös levolle, päivien ei tulisi venyä toimistohommien takia. Kuinka voi varautua kiireeseen ja pitkiksi venyviin työpäiviin?

Meillä menee mobiililla kirjaukset tunneista ja koneiden vuokrista laskulle automaattisesti ja siksi laskun muodostamisaikaa on saatu typistettyä huomattavasti. Mitään ei jää myöskään laskuttamatta, kun ostolaskut kirjautuu järjestelmän antamilla työtilausten viitenumeroilla suoraan myyntilaskulle.

Näin kertoi Admicomin asiakas, kun heiltä kyseltiin kuulumisia uuden järjestelmän käytön aloittamisen jälkeen.

Maanrakentamisen laskutus ei välttämättä ole kovin raskasta sesongin ulkopuolella, kun urakoiden määrä on suhteellisen helposti hallittavissa. Mutta kun se oikea kiire iskee, alkaa laskutukseen liittyvien rutiinien ongelmatkin korostua.

Kesä on erityisen kiireistä aikaa maanrakennus yrityksille. Urakoita on paljon jonossa ja sen kiireen keskellä pitäisi myös pystyä pitämään laskutus ajan tasalla. Sopivat hetket laskujen pyörittämiseen löytyykin monesti vasta pitkän työpäivän jälkeen, erikseen sille pyhitettynä toimistopäivänä tai viikonloppuna.

Laskutukseen käytetty aika valuu siis helposti omalle ajalle ja sen moni varmasti käyttäisikin mieluummin lepoon ja valmistautumiseen seuraavaan työpäivään tai viikkoon.

Laskutukseen käytetty aika valuu siis helposti omalle ajalle ja sen moni varmasti käyttäisikin mieluummin lepoon ja valmistautumiseen seuraavaan työpäivään tai viikkoon.

Tarvittavat tiedot urakoista on pirstaloitunut eri paikkoihin ja kun viimein on aika kerätä ne yhteen, niin jotain on matkan varrella voinut jo unohtua, kadota tai jäädä kokonaan kirjaamatta ylös.

Tähän koko kuvioon liittyvät rahalliset ja ajalliset menetykset voidaan vuositasolla laskea jo merkittäväksi kulueräksi. Perinteisillä toimintamalleilla urakoiden hallintaan ei niin selkeää ratkaisua löydy. Urakoiden hallintaan ja perässä laahaavan laskutukseen löytyy onneksi myös muita vaihtoehtoja.

Maanrakentamisen laskutus Adminetissä

1. Laskuja ei tarvitse tehdä jälkikäteen
Urakoiden takana raksuttava automatiikka työstää laskua sitä mukaa, kun laskutettavia kirjauksia tehdään. Kun viimein työ on valmista, on myös lasku silloin heti valmis lähetettäväksi asiakkaalle.

2. Vähemmän aikaa toimistolla
Muutat taskustasi löytyvän laitteen työkaluksi, jolla luot ja laskutat urakoita sekä tallennat niihin liittyvät tiedot ja kirjaukset sijainnista riippumatta, vaikka suoraan työkoneen kyydistä.

3. Virheiden määrä vähenee ja urakoiden tiedot pysyvät tallessa
Kun tarvittavien tietojen tallennuspaikka on yksi ja sama järjestelmä, se helpottaa tiedon keräämisestä aiheutuvaa turhaa vaivaa. Kirjaukset on mahdollista tehdä reaaliaikaisesti, eikä muistin tai paperilappujen varassa tarvitse enää pelata. Kaikki tiedot myös arkistoidaan ja ovat noudettavissa pitkänkin ajan jälkeen.

 

Sinua saattaa kiinnostaa myös seuraavat sisällöt:

Webinaari: Yksinkertaisempaa laskentaa maanrakentamiseen 

Webinaari: Mitä lisäarvoa aikatauluohjelmisto tuo maanrakennustöiden suunnitteluun?

 

Artikkeli on julkaistu ensimmäisen kerran 2.3.2022 täällä.

Topics:TyömaaRakentaminen

Kommentteja

Tocoman Blogi

Tältä sivulta löydät asiantuntijamme kirjoittamia blogeja rakennusalan ajankohtaisista aiheista, haasteista ja ratkaisuista. Tiedontäyteisiä lukuhetkiä!

Tilaa uutiskirjeemme!