Admicom: Muutosten Aikakausi - kuinka pysyt mukana?

Admicom, 7.7.2020 7:00:00

Elämme tällä hetkellä aikakautta, jonka suurin sana on muutos. Erityisesti tänä keväänä se on tuonut huomattavia haasteita yritysten toimintaan.

Blogi on alunperin julkaistu Admicomin sivuilla 3.6.2020.


Erityisesti kevään 2020 tulen muistamaan tietynlaisena sukupolvikokemuksena, jossa muutos viimeistään on konkretisoitunut meistä ihan jokaiselle.

Palvelutalossa asuva isoisänikin siirtyi rytinällä etäaikakauteen, kun kuntoiluhetket muuttuivat virtuaalisiksi.

Jatkuva muutos vaikuttaa meihin joka elämän osa-alueella: arjessa, töissä, yritystoiminnassa ja ihan kaikessa, mitä tulee mieleen. 2000-luvulla muutoksen vauhti on ollut kova, mutta uskon, että kun tulemme tarkastelemaan tätä aikaa myöhemmin huomaamme, että vauhti on edelleen vain kiihtynyt.

Tämä tarkoittaa sitä, että meidän tulee olla valmiita oppimaan jatkuvasti uutta. Joudumme monesti hylkäämään vanhat hyvät ja toimivat tavat ja opettelemaan uusia tapoja vapaaehtoisesti tai pakotettuna. Tämä vaatii meiltä kaikilta ponnistelua ja jatkuvaa kehittymistä.

 

Katse eteenpäin arjen rutiineista

Erityisesti yritystoiminnassa muutos on ollut huomattavaa, kun muun muassa digitalisaatio, markkinoille kiihtyvällä tahdilla tulevat uudet kilpailijat ja kiristyvä sääntely ovat haastaneet jokaisen yrityksen tavalla tai toisella.

Yritykset ovat joutuneet päivittämään tilannekuvaansa jatkuvasti.

Tämän vuoksi on tärkeää pitää mieli avoimena tulevaisuutta varten ja hyödyntää kaikki tarjolla olevat mahdollisuudet muutoksessa mukana pysymiseen.

Olen työni puolesta jutellut satojen yrittäjien kanssa ja usein minulle esitellään toimintatapoja, jotka ovat olleet käytössä vuosikymmeniä ja joilla ajatellaan pärjättävän jatkossakin. Asiantuntijana tehtäväni on haastaa ja sparrata olemassa olevien toimintatapojen arvioinnissa; mahdollistavatko nykyiset prosessit kilpailukyvyn säilymisen sittenkin vuosikymmenen sijaan vain muutaman vuoden?

Jos yritystoiminnassa jäädään liian paljon jälkeen niin se saattaa aiheuttaa suhteettoman suuria ponnisteluja, jotka olisi voitu välttää ennakoinnilla.

Kannustan asiakkaitani ottamaan yrityksen prosessit ja reaaliaikaisen kokonaiskuvan haltuun Adminetin avulla. Näin katse voi säilyä edessäpäin, jolloin kaikki liikenevät panokset on mahdollista käyttää jatkuvaan muutokseen reagoimiseen arjen rutiinien pyörittämisen sijaan.

 

Tocomanin ja Admicomin yhteistarjonnasta voit lukea tästä linkistä:

Admicom & Tocoman yhteistarjous →

Topics:Admicom

Kommentteja