Tietomallinnus rakentamisessa - Uudistunut Tocoman BIM3 | Vlogi 2

Kimmo Pere, 19.5.2020 7:00:00

Uusittu Tocoman BIM3 (rakentamisen tietomallien hyödyntämiseen suunniteltu ohjelma) on  saanut noin 100 uutta päivitystä. Tässä vlogissa (video tekstin lopussa) ohjelman tuotepäällikkö, Kimmo Pere, esittelee merkittävimmät ohjelmistopäivitykset kuten

 • Laskentasääntöjen siirto mallista toiseen
  Laskentasääntöjen vienti- ja tuontiominaisuus on nyt julkaistu uudessa BIM3-versiossa. Toiminnalla voit viedä IFC-mallin kustannuslaskennan laskentasäännöt mallista toiseen, esimerkiksi silloin kun suunnittelijan IFC-mallista tulee uusi päivitys.

  Myös linkityssääntöihin tallentuu nyt määrälaskentaryhmät, niiden kustannuslaskentaikkunan rakenneriville kohdistettu linkitys, ja vielä linkitysikkunassa oleva linkitetty määrätietue. Tällä toiminnolla pystyt automatisoimaan vakiorakennustuotannon määrä- ja kustanuslaskennan hyvinkin pitkälle.  

 • Uusi Tocoman BIM3 laskentamallinne
  Uuden BIM3-version mukana tulee uusi mallinnetiedosto, jossa on uusia ominaisuuksia mallinteen käyttöön. Mallinteisiin on lisätty muun muassa apumääräkentät ja viisi uutta aputekstikenttää objektien luokitteluihin.

 • Objektien ryhmittely automaattisesti mallinteen avulla
  Objektien ryhmittelyä ja kategorisointia voidaan nyt automatisoida eri tavoilla. Tarkempaa tietoa tästä vlogissa.
 • Uudet käyttöohjeet ja ohjevideot Youtubessa
  Asennuspaketit ja käyttöohjeet löytyvät nyt myös uudistetuilta käyttöohjesivuiltamme..

Aikaisemman Kimmon vlogin, jossa esitellään Tocoman BIM3:a yleisellä tasolla, voit katsoa täältä.

Tocoman BIM3 vlogi 2

 

Kimmo Pere
BIM3 Tuotepäällikkö
kimmo.pere@tocoman.com

Topics:BIM3

Kommentteja

Tocoman Blogi

Tältä sivulta löydät asiantuntijamme kirjoittamia blogeja rakennusalan ajankohtaisista aiheista, haasteista ja ratkaisuista. Tiedontäyteisiä lukuhetkiä!

Tilaa uutiskirjeemme!