Millaista on olla töissä Tocomanilla? | Senior Sales Manager, Janne, jakaa kokemuksiaan

Janne Lehtovaara, 3.11.2020 11:05:45

Olen työskennellyt myyntihommissa Tocoman Oy:ssä nyt parin vuoden ajan. Ennen Tocomanille tuloa olin kerryttänyt myyntikokemusta ohjelmistoalalta muun muassa 3D-suunnitteluohjelmistojen ja tiedonhallintaan liittyvien ohjelmistojen myynnistä. Koulutukseltani olen tuotantotalouden diplomi-insinööri.

Miten päädyit töihin Tocomanille?

Olin kuullut ystävältäni positiivisia asioita Tocomanista yrityksenä sekä sen ohjelmistoista ennen Tocomanille tuloani. Heti ensimmäisestä päivästä minulle jäi Tocomanista ja sen henkilöstöstä positiivinen kuva, joka on vain vahvistunut ajan myötä.

Itse työ on välillä kiireistä ja onnistumiset vaativat hyvin aktiivista otetta, mutta työ antaa myös paljon. Asiakastyö on moniulotteista ja samalla hyvin ihmisläheistä hommaa. Asiakkaiden kanssa pyrimme löytämään yhdessä ratkaisun, josta sekä asiakas, että me hyödymme. Näistä onnistumisista se kaikkein suurin mielihyvä syntyy tässä hommassa.

Eroaako rakennusalan myyntityö muista toimialoista?

Minua oli jo ennen ensimmäistä työpäivääni Tocomanilla varoiteltu, että rakennusala on erilainen, mihin olin tottunut. Ostajat ovat kuulemma pihejä, rakennustermistö on sekavaa ja prosessit ovat lähinnä Excelin pyörittämistä, mutta totuus on ollut kyllä eri. Rakennusala on omasta mielestäni mielenkiintoinen. On paljon yrityksiä, jotka ovat erittäin innokkaita kehittämään toimintaansa, mutta on myös yrityksiä, jotka vaalivat perinteisiä toimintatapoja. Tämän vuoksi jokainen työpäivä on hieman erilainen.

Hetken se otti, että rakennusalan termit tulivat tutuksi mutta onneksi minulla on ollut laaja ammattitaitoisten kollegoiden tukiverkosto ympärillä, jolta on voinut kysyä tarpeen tullen apua.

On ollut ilo huomata, että niin Tocomanilla kuin meidän emoyhtiössämme Admicom Oyj:ssä pyritään kehittämään urapolkuja työntekijöiden tahtotilan mukaisesti.

Toivottavasti nähdään myös sinut tulevaisuudessa meidän porukassamme!

Terkuin,
Janne

Topics:Työkulttuuri

Kommentteja

Tocoman Blogi

Tältä sivulta löydät asiantuntijamme kirjoittamia blogeja rakennusalan ajankohtaisista aiheista, haasteista ja ratkaisuista. Tiedontäyteisiä lukuhetkiä!

Tilaa uutiskirjeemme!