Tocomanin työntekijät esittäytyvät | Uusi ohjelmistokouluttajamme, Roni

Roni Huttunen, 21.9.2021 12:03:28

Tervetuloa tiimiin Roni!

Kerrotko, miten olet päätynyt opiskelemaan ja rakentamaan uraa juuri rakentamisen parissa?

Olen melko varma siitä, että rakentaminen ja sen monialaisuus alkoivat kiinnostamaan suunnilleen siihen aikaan, kun astuin ensimmäisiä kertoja turvakenkiin yläkoulun aikana. Tuolloin ajatus tulevaisuudesta ei ollut muilta osin erityisen selkeä, mutta varmaa oli se, että kiinnostus alaa kohtaan oli jo olemassa.

Vuosien edetessä ja päätoimen muuttuessa koulusta ja kesätyöstä kokopäivätyöksi alkoi ajatus opiskelusta kutkuttamaan, joten tartuin tuumasta toimeen ja pyrin opiskelemaan insinööritutkintoa. Muutaman työvuoden innostamana motivaatio oli kohdillaan. Jotenkin työt tulivat kuitenkin pian taas kuvioon, uusista mielenkiintoisista työmahdollisuuksista oli näennäisesti mahdoton kieltäytyä, ja täysipäiväinen opiskelu sai antaa tilaa koulun ja työn yhteiskuviolle.

Huomasin myös tässä yhteydessä, että etenkin prosessien ajattelu ja erilaiset tuotannolliset järjestelmät herättivät uudella tavalla erityistä kiinnostusta. Myös ajatus siitä, että jos oikealla tavalla hyödyntäisi toimivaksi todettuja ja käytännölliseltä kannalta mietittyjä lähestymistapoja, pystyisi saamaan hyötyjä monenlaiseen työskentelyyn. Luonnollisesti omat työtehtävät eivät ole lähes ollenkaan mahdollistaneet tällaisen korkealentoisen ajattelun toteuttamista. Olen kuitenkin pyrkinyt oppimaan ja ymmärtämään ympärilläni olevasta niin paljon kuin olen kyennyt. Olen etenkin pyrkinyt tekemään tätä jokaisessa työtehtävässä ja aktiviteetissa, johon olen pyrkinyt tai jossa olen toiminut - joskus myös ihan tuotannollisen työn kustannuksella, mutta onneksi kasvua on tapahtunut myös omassa työskentelyssä. Nykyhetkessä uskon edelleen jollain tasolla tällaiseen ajattelumalliin, kuitenkin huomattavasti kyynisemmin kuin aikaisemmin. Ajatusmallini on muovautunut ainakin omasta mielestäni ja katson asiaa nyt oikeasti toteutettavissa olevien toimenpiteiden ja todellisen työn kautta, enkä niinkään pelkän erilaisen lähestymistavan myötä, mikä oli aiempi hieman keskeneräinen ajatukseni aiheesta.

Miten päädyit Tocomanille ohjelmistokouluttajan rooliin?

Olin viettänyt edeltävän vuoden opettajan roolissa ammattikoulussa, samassa koulussa, jossa olin itsekin aikoinaan opiskellut. Pidin monelta osin työstä ja totta kai pitkä loma houkutteli paljon. Kesällä päädyin kuitenkin pohtimaan tulevaa työvuotta ja päädyin täyttämään Jobillan lomakkeen netissä.

Tocomanin Oskari Väänänen otti pian yhteyttä, ja juttelimme Tocomanin kouluttajan roolista ja siitä mitä annettavaa minulla olisi kyseiseen tehtävään. Useamman haastattelun ja omalta osin pienen pohdinnan jälkeen, päätin ottaa haasteen vastaan ja hyppäsin osittain tuntemattomaan eli ohjelmistokouluttajan rooliin Tocomanilla.

Mitkä ovat fiiliksesi näin muutaman kuukauden jälkeen?

Työn alkaessa heinäkuussa minua odotti räätälöity ja todella perusteellinen perehdytyssuunnitelma, jotta olisi edes joltain osin mahdollista pystyä ottamaan kouluttajan rooli haltuun mahdollisimman pian; ja myös onnistua tehtävässä asiakkaidenkin näkökulmasta. Asiaa pohtiessa ymmärrän, että on vielä huomattavan paljon opittavaa, jotta pystyn jatkossa kouluttamaan kaikkea mitä Tocomanin ohjelmistoilla on tarjota - mutta enköhän vielä saavuta tällaisen merkkipaalun.

Tässä hetkessä voin kertoa, että Tocomanille pääsy oli mahtava mahdollisuus ja toivon, että onnistun roolissani palvelemaan asiakkaita hyvin ja myös mahdollistamaan rakentavaa tulevaisuutta.

Kiitos Roni!


Uusille ja nykyisille asiakkaillemme Roni tulee varmasti tutuksi koulutuksiemme kautta. Jos haluat muuten verkostoitua Ronin kanssa, niin tässä Ronin yhteystiedot sekä linkki LinkedIn-profiiliin.

Roni Huttunen
Ohjelmistokouluttaja
roni.huttunen@tocoman.com

https://www.linkedin.com/in/roni-huttunen/

Topics:Työkulttuuri

Kommentteja